MAJLIS BELIA MALAYSIA

Podcast Bicara Anak Merdeka sempena Hari Kebangsaan

ATAS TALIAN 23 Ogos – Sempena bulan kebangsaan ke-66, Jawatankuasa Penerangan, Penerbitan dan Media Majlis Belia Malaysia (MBM) telah membawakan siri Podcast Bicara Anak Merdeka yang bersiaran di Facebook MBM.

Sembang santai ini menampilkan dua orang panelis iaitu Sdr. George Ong, Setiausaha Eksekutif Briged Putera Malaysia dan Sdr. Yaganes Sukumaran, Ketua Penerangan Majlis Belia India Malaysia (MIYC). Program dihoskan oleh Sdr. Syafiq Ridzwan Jamaluddin, Penolong Ketua Penerangan MBM.

Antara yang dikupas dalam podcast ini ialah peranan generasi muda dalam memastikan keamanan terus terpelihara, program pembinaan jati diri belia seperti PLKN (sekarang MFLS) perlu diperluaskan, tanggungjawab belia dalam sistem demokrasi negara, menjaga sensitiviti dan adab dalam media social serta peranan pertubuhan belia sebagai platform penyatuan kepada rakyat Malaysia.

“Semangat dulu dan sekarang sudah berubah namun kita tidak mahu anak muda hari ini terus leka dan tidak mengambil endah tentang sejarah kemerdekaan negara”, ujar Syafiq.

LEBIH BERITA DISINI

BERITA

KENYATAAN AKHBAR

ANTARABANGSA

Translate »