MAJLIS BELIA MALAYSIA

Majlis Belia Malaysia sangkal dakwaan terlibat dengan SMS hasutan

KUALA LUMPUR: Majlis Belia Malaysia (MBM) menyangkal dakwaan yang seakan-akan mengaitkan pertubuhan itu dengan hantaran pukal Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) yang bersifat provokatif dan menghasut.

Presiden MBM Mohd Izzat Afifi Abdul Hamid dalam kenyataan hari ini menegaskan hantaran tersebut bukan bersumberkan daripada MBM atau mana-mana pertubuhan belia yang bergabung di bawahnya.

“MBM mengecam sekeras-kerasnya tindakan yang berniat jahat dan tidak bertanggungjawab oleh mana-mana pihak sepanjang kempen Pilihan Raya Negeri (PRN) ini.

“Malah, sebarang usaha kempen yang bermatlamat memecahbelahkan perpaduan dalam kalangan rakyat juga harus dielakkan oleh semua parti politik,” katanya.

Justeru, Mohd Izzat Afifi berkata MBM akan membuat laporan polis dalam masa terdekat bagi mengelakkan sebarang salah guna nama yang mengaitkan pertubuhan itu dengan keadaan yang tidak
bertanggungjawab.

Beliau juga menyeru semua parti politik yang bertanding agar sentiasa berkempen secara matang dan sihat serta mengelakkan perkara-perkara yang menyalahi undang-undang negara.

“MBM juga menyeru kepada seluruh warga belia Malaysia yang layak mengundi untuk turun mengundi pada 12 Ogos 2023 nanti,” katanya.

Artikel penuh :

https://www.astroawani.com/berita-malaysia/majlis-belia-malaysia-sangkal-dakwaan-terlibat-dengan-sms-hasutan-431437?fbclid=IwAR0JUdkqiKV8URhQH5WE4nnFUOZJ6qcgLauLisu18knGKlxf2mZ5mwd8QlI

LEBIH BERITA DISINI

BERITA

KENYATAAN AKHBAR

ANTARABANGSA

Translate »