Home / Berita / Laungan Negaraku Bergema Di Dataran Putrajaya

Laungan Negaraku Bergema Di Dataran Putrajaya

Putrajaya 18 Mac – Ribuan rakyat Malaysia hadir ke Dataran Putrajaya seawal 6.30 pagi bagi menyertai pelbagai aktiviti yang dirangka bagi menyemarakkan semangat patriotik dalam kalangan masyarakat.

Program Ekspresi Negaraku adalah platform pertama untuk memacu inisiatif ‘Negaraku’ yang bertunjangkan semangat cintakan Malaysia.

“Ia acara yang meriah dan sesuai untuk seisi keluarga, penuh dengan pelbagai aktiviti menarik dan inte­raktif, diinspirasikan oleh kejayaan dan kemajuan yang kita telah kecapi sebagai sebuah negara.

Membuka tirai dengan Larian Bendera Negaraku yang melibatkan kira-kira 5,000 peserta dengan pelbagai kaum dan bangsa yang menyertai. Rata-rata yang menyertai larian tersebut berasa bangga kerana dapat berkumpul ramai-ramai tanpa mengira kaum dan agama demi semangatkan cintakan negaraku.
Majlis pelancaran Ekspresi Negaraku oleh Perdana Menteri YAB Dato’ Seri Najib Tun Razak. Turut dihadiri barisan menteri-menteri kabinet, Presiden MBM, Setiausaha Agung MBM dan barisan Exco-Exco MBM.

Dalam ucapan YAB Perdana Menteri, beliau berkata pengibaran Jalur Gemilang tidak seharusnya terhad kepada hanya semasa sambutan Hari Merdeka.

“Ia perlu sepanjang tahun, 365 hari. Kita mesti menunjukkan kasih kita kepada Malaysia pada setiap masa,” katanya.

Beliau berkata sebagai rakyat, ia adalah menjadi tanggungjawab semua rakyat Malaysia untuk menjadi setia dan mempertahankan tanah mereka.

“Jika kita yang 31 juta Malaysia tidak melakukannya, siapa lagi?” katanya.

MBM tidak melepaskan dengan menghantar kontinjen seramai 1500 orang bagi memeriahkan lagi program ini.

Program ini diserikan lagi dengan pelbagai aktiviti menarik di booth-booth pameran dan di sebelah malam pula adalah acara kemuncak iaitu Konsert Ekspresi Negaraku dengan menampilkan artis-artis ternama se­perti Amy Search, Ella, Bunkface dan ramai lagi…..

 

     

 

 

 

 

About faizal shuhaimi

Leave a Reply

スーパーコピー財布 スーパーコピー時計 スーパーコピーブランド cheap valentino

Translate »