Home / Berita / Majlis Belia Selangor Johan Keseluruhan PSKBM4

Majlis Belia Selangor Johan Keseluruhan PSKBM4

Arau, 22 November 2014 – Majlis Belia Negeri Selangor (MBS) telah  berjaya mengungguli Juara Keseluruhan Pesta Sukan dan Kebudayaan Belia Malaysia Kali ke 4 (PSKBM4) anjuran Majlis Belia Malaysia (MBM) dengan membawa pulang Piala Juara Keseluruhan dan wang tunai. MBS juga turut berada di hadapan dalam carta sukan dengan menjadi Juara Sukan  dan membawa pulang Piala Sukan  serta wang tunai. Dalam kategori kebudayaan, Majlis Belia Wilayah Persekutuan (MBWP) telah menjadi Johan Kategori Kebudayaan dengan membawa pulang Piala Kebudayaan dan wang tunai.

Majlis Penutup dan Penyampaian hadiah telah diperkenankan dan disempurnakan oleh Raja Muda Perlis, DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail serta diiringi oleh YAB. Menteri Besar Perlis dan YBhg. Presiden MBM yang diadakan di Stadium UiTM Arau, Perlis. Majlis yang bermula pada jam 8.00 malam ini diiringi oleh hujan lebat pada siangnya dan renyai pada sebelah malam. Walaubagaimanapun, ianya tidak menghalang 2000 atlet belia untuk bersama-sama di padang stadium bagi menyambut majlis penutup ini.

PSKBM4 ini telah disertai oleh 2000 orang atlit belia dari badan gabungan MBM dan ianya telah dijalankan bermula pada 20 hingga 23 November 2014. Beberapa acara sukan seperti paintball, futsal lelaki wanita, 3 on 3 basketball, pingpong, bola jaring, sepak takrwa serta badminton manakala bagi acara kebudayaan,Tarian Rampaian 1 Malaysia, Lagu Irama Malaysia, Sayembara Puisi dan Lagu Puisi.

PSKBM merupakan anjuran MBM, GPMS  dengan kerjasama  MBN Perlis, Kementerian Belia dan Sukan Malaysia serta mendapat sokongan penuh dari Kerajaan Negeri Perlis, Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perlis dan  Majlis Sukan Negeri Perlis serta agensi-agensi kerajaan di Perlis.

About admin

Leave a Reply

スーパーコピー財布 スーパーコピー時計 スーパーコピーブランド cheap valentino

Translate »