Home / Edisi / ABIM lancar tabung khas untuk keluarga Abu Qassim

ABIM lancar tabung khas untuk keluarga Abu Qassim

Angkatan Belia Islam (ABIM) dalam akaun twitternya telah melancarkan Tabung Khas untuk keluarga Abu Qassim bin Nor Azmi yang telah meninggal dunia pada 17 Ogos 2014 akibat kemalangan jalanraya.

tabung_abuqassim

Berikut adalah laporan berita kemalangan tersebut.

http://www.hmetro.com.my/articles/ExcoMajlisBeliaMalaysiamautdilanggarlorikontena/MA/Article

Exco Majlis Belia Malaysia maut dilanggar lori kontena

Oleh Syazwan Msar
am@hmetro.com.my

Difahamkan ketika kejadian, mangsa tiba dari Kuala Lumpur menuju Gambang dengan menaiki bas sebelum berhenti di perhentian bas berkenaan.

Sumber polis berkata, mangsa yang bertugas sebagai pegawai statistik di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia di Cyberjaya kemudian mahu menaiki kereta jenis Naza Forte yang dipandu isterinya yang menunggu di kawasan sama.

“Ketika mahu menukar pemandu, datang sebuah lori kontena dari arah belakang merempuh mangsa sebelum diseret kira-kira 5 meter dari tempat kejadian,” katanya.

Menurutnya, mayat mangsa yang berasal dari Taman Tuanku Gadut, Negeri Sembilan dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Afzan untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Pemandu lori berkenaan melarikan diri sebaik kejadian terbabit namun pihak polis sudah mengenalpastinya berdasarkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di Plaza Tol Gambang,” katanya.

About admin

Leave a Reply

スーパーコピー財布 スーパーコピー時計 スーパーコピーブランド cheap valentino

Translate »