Home / Nur

No comments

  1. Muhammad Zaffir bin Mohd Najib

    Aslamualaikum,
    Saya dari wakil sekretariat Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UiTM Kuala Pilah Negeri Sembilan ingin mengajukan soalan kepada Majlis Belia Malaysia,sya ingin tahu jika Majlis Belia boleh menyediakan sponsorship untuk program yang berunsurkan akademik ke luar negara,jika boleh, bagaimana saya boleh mendapatkanya?

  2. Assalamualaikum
    Saya Pembantu Penyelidik untuk projek geran penyelidikan berkaitan belia ingin bertanya sama ada saya boleh mendapatkan nama persatuan dan alamat persatuan belia di Kedah yang berdaftar di bawah Majlis Belia Malaysia dan bagaimana proses untuk mendapatkannya?

  3. Rapeah binti Mustafa

    Majlis Sukan akan menghantar seramai 5 orang peserta
    1. Puan Harlina binti Jamil
    2. Puan Faziah binti Hj. Kadir
    3. Puan Rapeah binti Mustafa
    4. En. Muhammad Hisham bin Damiri
    5. En. Muhammad Hafiz bin Jamil Khair

    Sekian terima kasih.

  4. Assalamualaikum..jika saya tiada organisasi boleh hadir dalam program ni??pakaian formal right??
    dan mengenai CRT..saya merupakan pelajar swasta..jadi tarikh ini bertembung dengan kelas kuliah..boleh saya dapatkan surat perlepasan sebelum tarikh tersebut..dan jika saya membawa rakan-rakan tapi tidak berdaftar boleh..terima kasih

    • saiful adli arzami

      mohd Sofian : salam, tidak menjadi masalah untuk hadir cuma isi dari institusi mana di dalam borang. mohon kawan saudara turut mendaftar untuk kemudahan pendaftaran semasa program.

      pihak kami akan mengeluarkan borang perlepasan untuk peserta yang memerlukan sebelum tarikh program menerusi email (setelah mendaftar) dan sebelum itu, mohon pihak saudara/saudari untuk emailkan kepada kami :

      1) butiran diri seperti nama; no mykad; jawatan/jurusan
      2) alamat lengkap majikan bagi institusi/syarikat/organisasi saudara.
      3) no telefon dan no faks majikan

      terima kasih.

    • AHMAD SAPARUDIN YUSUP

      Sdr Mohd Sofian, program ini terbuka untuk semua belia bagi meluaskan perspektif pandangan dalam pembangunan belia. Sama ada ada organisasi atau tidak, tidak mengapa. Pakaian sebaiknya formal . Jika perlukan surat sila maklumkan kepada pihak Sekretariat MBM.

      Sebaiknya minta rakan-rakan mendaftar agar kita dapat membuat kiraan awal jumlah kehadiran.

      Sekian.

  5. ahmad farhanuddin

    Semoga majlis berjalan dgn lancar

  6. Semoga Allah bantu permudahkan program. Dia sebaik perancang 🙂

  7. Assalammualaikum. Saya telah mendaftar secara atas talian. Saya ingij bertanya, jika saya ingin membawa ahli-ahli persatuan saya, bagaimanakah prosedurnya? Adakah setiap ahli perlu mendaftar atau boleh saya lakukan pendaftaran secara pukal? Dan berapa pula jumlah maksimum yang dibenarkan untuk saya bawa?

    Terima kasih.

  8. Abdul Matiin Bin Abdul Rahman

    salam 1 malaysia

    nak tumpang tanya…macam mana untuk mendaftar bagi menyertai Action Project Competition?

    yang benar

    abdul matiin
    012 6267 363

  9. awang shahrizan

    salam… saya nak tahu permohonan untuk pergi ke konvensyen pemerkasaan belia 2014 mcm mane?? tak dapat emel pun..

  10. Hi and Salam,
    Saya difahamkan video perlu diupload youtube dr tarikh 4 april- 10 may,
    bilakah tarikh akhir utk view video?

  11. Hi and Salam,
    Saya difahamkan video perlu diupload youtube dr tarikh 4 april- 10 may,
    bilakah tarikh akhir utk view video?

  12. KEEP CALM AND VOLUNTEERING

  13. Ahmad Radzi Bin Abdul Hamid

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

    Saya mewakili Persatuan Reggae Antarabangsa Malaysia, ingin meminta jasa baik pihak MBM untuk email saya alamat persatuan-persatuan dan majlis-majlis belia yang bernaung dibawah MBM. Tujuan alamat ini adalah untuk menghantar surat jemputan kepada MBM dan yang lain2 ke Putrajaya International Reggae Malaysia 2014 yang bakal diadakan pada 6 & 7 September 2014.

    Terima Kasih
    Ahmad Radzi Bin Abdul Hamid
    Timbalan Pengerusi
    Persatuan Reggae Antarabangsa Malaysia
    Mobile: +6019 2466569
    Email: radzi.pirf2014@gmail.com

  14. Admin, is the requirement of participants filling the oline registration and no other?
    and when the announcement the fix participant?
    Salam
    Atiyah

  15. ANyway, MY name is Rem Chandara, from Cambodia, I would be very interested in this program, ASEAN Youth Leader Summit that will take place in Malaysia. But I would be very passionate to ask you. Because I am from Cambodia. and I would love to participate with you guys so much. So please make dream come true by joining in this program too. Thank you.

  16. AHMAD FIRDAUS BIN MOHD YUSOF

    SELAMAT MAJU JAYA

  17. dear sir/Madam

    have the selected participant for this event been announced through email?

  18. Boleh tak orang awam tengok/peroleh/baca perlembagaan MBM? Kalau boleh kat mana nak dapat? Terima Kasih

  19. bagai mana untuk menyertai belia…. dari wan 0172599970

    • Profile photo of syazwan

      MBM mempunyai 39 badan gabungan yang terdiri daripada persatuan-persatuan belia yang aktif di negara ini. Sdr boleh mendaftarkan diri di di mana-mana persatuan belia tersebut. Maklumat lanjut mengenai persatuan-persatuan belia tersebut sdr boleh click pada pautan Badan Gabungan di website ini.

      terima kasih.

  20. Saya dengan hormat merujuk perkara diatas adalah dirujuk dan berkaitan,

    2. Untuk makluman pihak tuan, ‘Sukabumi Training Center’ , Kendong Village Resort, Rembau, Negeri Sembilan, adalah Pusat Latihan dimiliki oleh Usahawan Bumiputera (100% Bumiputera) dan berdaftar dengan KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA, HRDF dan KEMENTERIAN KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH.

    Pihak kami juga menyediakan tempat penginapan yang berlatarkan gunung tampin dan alam semulajadi yang sesuai dijadikan tapak untuk melakukan aktiviti rekreasi seperti teambuilding, leadership, water rescue dan sace, adventure race dan juga survival.

    Sekian, harap maklum dan terima kasih.

    Yang benar,
    TRUE MILLIONWAY SDN BHD

    (MUHD AMIRUL NAQIQ BIN ZAINAL ABIDIN)
    Eksekutif program dan pemasaran

    TEL. : 03-55488585 MOBILE : 012-9680259
    EMAIL. : naqiq.amirul@gmail.com / tmw.inquiry@gmail.com
    ADDRESS : No.75A, Jalan Pelabur 23/B, Seksyen 23,
    40000 Shah Alam. SELANGOR DARUL EHSAN
    MALAYSIA.
    http://www.kendongvillageresort.com

  21. Kami dari Keluarga Besar Laskar Merah Putih dibawah Ketua Umum H. Ade Erfil manurung SH
    Mengucapkan Selamat kepada Presiden Majelis Belia Malaysia Muhamed Maliki Muhamed Rafii atas dorongan dan Programnya untuk pemuda pemudi Malaysia. Sehingga Pemerintah Kerajaan Malaysia meningkatkan Anggaran tahun 2015 bagi Program Pembinaan dan Peningkatan Keterampilan bagi Pemuda Pemudi Malaysia.
    Semoga dimasa yang akan datang Generasi Muda Malaysia menjadi penerus bangsa yang Berjaya dan Lebih Baik.

    Ttd,

    Burhan Saidi HSB
    Wasekjend Mabes LMP

  22. salam.

    Saya ingin mendaftar sebagai ahli belia negara.

    Boleh perjelaskan bagaimana?

  23. Wan mohd hilmi bin Zainuddin

    susah sama dipikul

  24. I was a RELA member new here… I want to help to build a better Malaysia Youth since I now 40 still can contribute… my HP is 0182227838

  25. mohd hafiz kasmani

    Assalamualaikum,

    Nama saya hafiz. Saya ingin bertanya bagaimana saya bole mendaftar untuk menjadi ahli majlis belia malaysia. Bole tak emailkan borang pada saya di sagaputra@gmail.com.

    Sekian. Terima kasih.

  26. saya ingin menjadi ahli, kindly assist

  27. Assalam. Macammana nk tau tmpt ni kt mana. Ada komiti yang berminat nk membantu. Boleh kongsikan cara nk berhubung dgn Mak Pah? Terima kasih

  28. Macammana nk hubungi Mak Pah ye?

  29. Profile photo of zaemhalim

    Assalamuailaikum, Boleh saya tahu mengenai program ini kerana tiada info dimana saya boleh buat semakan. Terima kasih.

Skip to toolbar