Home / Kenyataan Akhbar / Selamat Menyambut Minggu Kerja Belia

Selamat Menyambut Minggu Kerja Belia

KENYATAAN MEDIA

SDR. JUFITRI JOHA

NAIB PRESIDEN MAJLIS BELIA MALAYSIA

SELAMAT HARI PENGGUNA DAN

SELAMAT MENYAMBUT MINGGU KERJA BELIA

Bersempena Sambutan Hari Pengguna peringkat kebangsaan yang disambut baru-baru ini, pihak Majlis Belia Malaysia (MBM) ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Pengguna khususnya kepada para belia yang merupakan kelompok terpenting sebagai kuasa pengguna. Kelompok belia merupakan kelompok terbesar yang menjadi sasaran industri, justeru belia harus menjadi pengguna yang bijak khususnya dalam berbelanja mengikut keperluan dan bukan mengikut kemahuan. Sebagai pengguna yang bijak, belia akan sentiasa membuat pilihan yang terbaik dan berkualiti yang menjadi faktor penentu kepada kualiti dan kuantiti terhadap terhadap sesuatu produk dan perkhidmatan.

Di peringkat MBM, Jawatankuasa Tetap Pendidikan (JTP) akan terus menggerakkan usaha pendidikan kepenggunaan terhadap belia dan masyarakat bagi melahirkan pengguna yang bijak dan tahu hak-hak sebagai pengguna. JTP MBM berhasrat untuk menganjurkan bengkel belia dan isu pengguna dalam waktu terdekat bagi berbincang lebih lanjut tentang isu-isu kepenggunaan yang melibatkan belia bagi merangkan pelan tindakan kepenggunaan belia.

Bersempena Minggu Kerja Belia yang disambut di peringkat Komanwel dan seluruh dunia minggu lepas (2-8 November 2015), MBM juga ingin mengambil kesempatan ini mengucapkan selamat menyambut Minggu Kerja Belia sambil menyeru seluruh lapisan masyarakat agar memberikan perhatian yang khusus dan istimewa kepada pembangunan belia di sektor masing-masing kerana belia merupakan aset berharga dan terpenting negara.

Berpandukan Dasar Belia Malaysia (DBM) 2015 yang dilancarkan baru-baru ini, MBM sedang menggerakkan usaha ke arah profesionalisme kerja belia bagi melahirkan aktivis-aktivis dan pekerja-pekerja belia yang profesional dan terlatih untuk mendidik dan membimbing belia.

Terima kasih

Jufitri Joha, Naib Presiden MBM

Jufitri Joha, Naib Presiden MBM

JUFITRI JOHA

Naib Presiden

Majlis Belia Malaysia

merangkap;

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan MBM

Tarikh   : 11 November 2015

About admin

Leave a Reply

スーパーコピー財布 スーパーコピー時計 スーパーコピーブランド cheap valentino

Translate »