Home / Berita / MBM-INSKEN mengambil langkah pengupayaan keusahawanan belia

MBM-INSKEN mengambil langkah pengupayaan keusahawanan belia

Kuala Lumpur, 9 Aril 2015 – MBM menyambut baik dan menyahut hasrat Institut Keusahawanan Negara INSKEN untuk bekerjasama dalam hal usaha pembangunan keusahawanan dalam kalangan belia.

Perkara itu disepakati bersama dalam satu pertemuan dan perbincangan  di antara Pengurusan Tertinggi INSKEN yang diwakili oleh Sdr Norizan Sharif dengan rombongan MBM yang diketuai oleh Sdr Ahmad Saparudin Yusup selaku Setiausaha Agung dan Sdra Mohd Nor Mohd Nari Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Tetap perindustrian,  Ekonomi dan Keusahawanan MBM berserta team beliau.

Antara bentuk kerjasama yang dibuat adalah menggerakkan secara bersama program Pembangunan Usahawan Siswazah bersama universiti yang telah menjadi ancor kepada program ini.

“Kita amat terpanggil menjayakan program ini terutamanya apa yang cuba diterapkan oleh pihak INSKEN melalui penerapan 3E iaitu Membangun Budaya, menghak upaya,  membantu fasiliti. Malah kekuatan MBM sebagai sebuah rangkaian terbesar dan mengakar dalam pelbagai lapisan, merupakan senergi terbaiknya dalam menjayakan usaha ini”  ujar Sdra Ahmad Saparudin Yusup  di akhir pertemuan ini.

 

IMG_9100

Setiausaha Agung MBM, Sdr. Ahmad Saparuddin menyerahkan buletin MBM kepada Sdr. Norizan Shariff

Sdr. Norizan Shariff berbincang dengan Sdr. Mohd Nor Mohd Nari, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Perindustrian,  Ekonomi dan Keusahawanan MBM

Sdr. Norizan Shariff berbincang dengan Sdr. Mohd Nor Mohd Nari, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Perindustrian, Ekonomi dan Keusahawanan MBM

IMG_9105

IMG_9101

IMG_9102

IMG_9099

About syazwan

Leave a Reply

スーパーコピー財布 スーパーコピー時計 スーパーコピーブランド cheap valentino