Home / Berita / International Forum on Political and Economic Trends in South East Europe

International Forum on Political and Economic Trends in South East Europe

28 Januari 2015 – Dunia Melayu Dunia Islam (DMDI) dengan kerjasama Majlis Belia Malaysia (MBM) telah menganjurkan forum antarabangsa yang bertajuk Political and Economic Trends in South East Europe yang banyak menyentuh mengenai perbandingan pembangunan sosio-ekonomi antara Negara di tenggara Eropah dan Malaysia. Forum yang diadakan di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Kuala Lumpur ini turut mendapat kerjasama daripada Majlis Gabungan Melayu Melaka (MGBM), Gabungan Belia 4B Kebangsaan dan World Assembly Youth (WAY).
MBM diwakili oleh Presiden, Sdr. Muam’mar Ghadafi Jamal Datuk Wira Jamaluddin selaku ahli panel, bergandingan bersama Mr Amer Bukvic, CEO of Bank Bosnia International dan Tan Sri Rastam Mohd Isa yang juga Pengerusi Institute of Strategic and International Studies (ISIS) Malaysia.
Sdr. Muam’mar Ghadafi Jamal Datuk Wira Jamaluddin dalam ucapannya banyak berkongsi tentang peranan dan inisiatif yang dilakukan oleh MBM selaku badan yang mewakili Belia di Negara ini.

Dalam ucapannya, beliau menyentuh beberapa perkara termasuk cabaran dan peluang dalam aspek pendidikan di Negara ini. Beliau berkata, MBM melalui 1Belia 1Kemahiran yang dibentuk telah berjaya menarik minat ramai Belia dalam menyertai program-program latihan kemahiran sekaligus dapat memainkan peranan dalam mengurangkan kadar pengangguran. Selain itu, pembangunan Belia dalam aspek kerohanian melalui penganjuran program berbentuk kepimpinan dan kesukarelaan turut disentuh dalam ucapannya bagi berkongsi idea bersama peserta dari negara-negara lain.

Forum ini dirasmikan oleh YB Senator Tan Sri Hj Mohd Ali Rustam, Presiden Dunia Melayu Dunia Islam.

IMG_2187 IMG_2195 IMG_2264 IMG_2325

About Putri Balkis

Leave a Reply

スーパーコピー財布 スーパーコピー時計 スーパーコピーブランド cheap valentino

Translate »